Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Spotřeba potravin
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Německé pivo v Itálii
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 117088 ; Vydáno : 2.2. 2012 ; Autor : Ing. Iva Hvízdalová
Zdvojnásobení poptávky po německém pivu u italských konzumentů.
fiogf49gjkf0d
Podle statistiky prováděné v Itálii se při sledování odbytu i nárůstu dovozu jedná o dvě strany téže mince. Údaje získané společností Assobirra mohou být použity pro vyhodnocení různých aspektů chování na italském trhu s pivem. Propojením výrobců piva a sladu, tedy hlavních hráčů na italském trhu, se ukazuje, že od roku 1999 do roku 2009 se domácí výroba zvýšila z 12 179 milionů hl až na 12 776 milionů hl. Přičemž dovozy vzrostly z 3 875 milionů hektolitrů v roce 1999 na 5 822 milionů v roce 2009.
Domácí spotřeba se rovněž zvýšila a to, z 15 675 milionů hektolitrů v roce 1 999 na 16 855 milionů hektolitrů v roce 2009. Rozpětí mezi výrobou, dovozem a spotřebou se díky vývozu italského piva v rámci desetileté periody výrazně zvýšilo. Jednalo se o hodnotu od 0,379 milionů hl na 1,743 milionů hl.
Obliba italských nápojů se v poslední době zdánlivě mění. V zemi pravidelně konzumuje pivo 30 milionů obyvatel, z toho 16 milionů Italů pije pivo jednou nebo vícekrát týdně.
K vytvoření nástinu o tendencích vývoje trhu s nápoji slouží následující tabulka:
 
Spotřeba nápojů vypitých mimo domov
 
Rok
2002 (%)
2009 (%)
Víno
38,4
18,0
Pivo
22,7
20,6
Voda
35,0
56,7
Ostatní
3,9
4,7
 
 
BRAUWELT INTERNATIONAL, 2011, 29, č. 6, s. 350-352
German Beer in Italy

APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.