Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Bezpečnost potravin
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



SZPI zjistila nepřijatelné hygienické podmínky v prodejně A Ton Tan na Pardubicku
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 132961 ; Vydáno : 5.11. 2014 ; Autor : Bezpečnost Potravin (www.bezpecnostpotravin.cz) ; Zdroj : Bezpečnost potravin
Tisková zpráva SZPI ze dne 4. 11. 2014.
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela prodejnu potravin A Ton Tan ve Starém Hradišti na Pardubicku. Při kontrole dne 3. 11. 2014 zde inspekce zjistila mnohačetná porušení hygienických předpisů. Myší trus SZPI zdokumentovala v mimořádném rozsahu, a to i v regálech mezi balenými i nebalenými potravinami určenými k okamžité spotřebě, přičemž existovalo vysoké riziko kontaminace těchto potravin. Hygienickým normám nevyhovoval ani vně prodejny zřízený oplocený prostor pro ukládání pečiva před příchodem personálu, který zboží nechránil před vnějšími vlivy a nezabraňoval průniku např. ptáků, hlodavců a hmyzu. Protiprávní stav představovalo i odpadové hospodářství, prodejce používal na ukládání směsného odpadu včetně zbytků potravin lepenkové krabice. Dále inspekce zjistila celkově zanedbaný stav prodejny včetně znečištění zařízení, podlah a stěn vrstvou prachu a zbytků potravin
Vzhledem k uvedeným prohřeškům SZPI konstatovala několikanásobné porušení Evropského nařízení č. 852/2004 o hygieně potravin a na místě uložila zákaz užívání prostor. Zároveň inspekce provozovateli nařídila, aby provedl deratizaci, důkladný úklid a celkově uvedl prodejnu do souladu s požadavky zákona. S provozovatelem inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633


Zdroj:  SZPI

APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

KALENDÁŘ AKCÍ
Předchozí měsíc prosinec 2018 Přístí měsíc
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.