Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Akce
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Posuzování bezpečnosti nanomateriálů v potravinách (praktický manuál)
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 111472 ; Vydáno : 10.6. 2011 ; Autor : Ing. Alexandra Kvasničková ; Zdroj : Bezpečnost potravin
Prezentace na workshopu, který se uskutečnil 13.–15.4.2011 v Cascais (Portugalsko) k manuálu pro výrobce.

Pracovní skupina pro potraviny nového typu a nanotechnologii ILSI Europe vytvořila v roce 2008 expertní skupinu pro otázky týkající se posuzování bezpečnosti nanomateriálů v potravinách. Záměrem uvedené skupiny bylo vytvořit pro průmysl jasnou a praktickou příručku zaměřenou na posuzování bezpečnosti potravin, které mohou obsahovat zpracované nanomateriály (ENMs), tak, aby se zajistilo, že všechny materiály nanorozměrů s potenciálními novými riziky se budou odpovídajícím způsobem identifikovat a testovat.
Na workshopu, který se uskutečnil ve dnech 13.–15.4.2011 v Portugalsku, proběhla kritická diskuse k návrhu příručky vypracované expertní skupinou ILSI Europe a navrhovanému postupu posuzování bezpečnosti zpracovaných nanomateriálů. Program workshopu. Připomínky z workshopu byly použity pro zapracování do konečné podoby příručky.

K dispozici jsou následující prezentace z workshopu:

Úvod do ILSI Europe
Nanotechnologie – velký problém?
Regulační rámec pro nano v potravinách v EU
Praktický návod na posuzování bezpečnosti ENM v potravinách
Posuzování bezpečnosti nano v potravinách: potenciální aplikace v potravinách
Nano-specifické problémy: “hotspots” u potravin?
Předběžné úvahy o posuzování rizika z ENM v potravinách
Charakterizace a rozhodovací strom
Víceúrovňový přístup pro posuzování rizika ENM v potravinách
Vliv matrice potraviny na posuzování rizika ENM

Zdroj: ILSI Europe


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Zpravodaj SZPI obhájil loňské vítězství
Cena prezidenta PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek
Prioritní vzdělávací akce pro poradce v roce 2015
Pěstování geneticky modifikovaných rostlin
Veřejné zasedání ČK GMO
Potencionál jedlého hmyzu ve střední Evropě
Zámecká pouť v pobočce Národního zemědělského muzea na zámku Kačina
SZÚ - nový web portál Nutrivigilance
Cukráři v Národním zemědělském muzeu Praha
10 rad dětem pro zdravý životní styl

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.