Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Akce
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Posuzování bezpečnosti nanomateriálů v potravinách (praktický manuál)
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 111472 ; Vydáno : 10.6. 2011 ; Autor : Ing. Alexandra Kvasničková ; Zdroj : Bezpečnost potravin
Prezentace na workshopu, který se uskutečnil 13.–15.4.2011 v Cascais (Portugalsko) k manuálu pro výrobce.

Pracovní skupina pro potraviny nového typu a nanotechnologii ILSI Europe vytvořila v roce 2008 expertní skupinu pro otázky týkající se posuzování bezpečnosti nanomateriálů v potravinách. Záměrem uvedené skupiny bylo vytvořit pro průmysl jasnou a praktickou příručku zaměřenou na posuzování bezpečnosti potravin, které mohou obsahovat zpracované nanomateriály (ENMs), tak, aby se zajistilo, že všechny materiály nanorozměrů s potenciálními novými riziky se budou odpovídajícím způsobem identifikovat a testovat.
Na workshopu, který se uskutečnil ve dnech 13.–15.4.2011 v Portugalsku, proběhla kritická diskuse k návrhu příručky vypracované expertní skupinou ILSI Europe a navrhovanému postupu posuzování bezpečnosti zpracovaných nanomateriálů. Program workshopu. Připomínky z workshopu byly použity pro zapracování do konečné podoby příručky.

K dispozici jsou následující prezentace z workshopu:

Úvod do ILSI Europe
Nanotechnologie – velký problém?
Regulační rámec pro nano v potravinách v EU
Praktický návod na posuzování bezpečnosti ENM v potravinách
Posuzování bezpečnosti nano v potravinách: potenciální aplikace v potravinách
Nano-specifické problémy: “hotspots” u potravin?
Předběžné úvahy o posuzování rizika z ENM v potravinách
Charakterizace a rozhodovací strom
Víceúrovňový přístup pro posuzování rizika ENM v potravinách
Vliv matrice potraviny na posuzování rizika ENM

Zdroj: ILSI Europe


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

KALENDÁŘ AKCÍ
Předchozí měsíc červenec 2018 Přístí měsíc
Po Út St Čt So Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Zpravodaj SZPI obhájil loňské vítězství
Cena prezidenta PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek
Prioritní vzdělávací akce pro poradce v roce 2015
Pěstování geneticky modifikovaných rostlin
Veřejné zasedání ČK GMO
Potencionál jedlého hmyzu ve střední Evropě
Zámecká pouť v pobočce Národního zemědělského muzea na zámku Kačina
SZÚ - nový web portál Nutrivigilance
Cukráři v Národním zemědělském muzeu Praha
10 rad dětem pro zdravý životní styl

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.