Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Výživa
Výživová doporučení
Složení potravin
Zdravotní účinky
Způsoby stravování
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Agáve jako zázračný prostředek
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 43629 ; Vydáno : 15.2. 2006 ; Autor : Ing. Dana Nehasilová
Podle názoru mexických vědců by se mohla modrá agáve stát univerzálním lékem proti obezitě.
fiogf49gjkf0d

Modrá agáve je především známá díky výrobě tequilly, jejíž je velmi kvalitní výchozí surovinou. Podle názoru mexických vědců se může rovněž velmi dobře uplatnit také jako univerzální lék proti obezitě. Na Univerzitě v Quadalajaře testoval dvacetičlenný vědecký tým pozitivní účinky inulinu obsaženého v agáve (polysacharid vyskytující se v některých rostlinách jako zásobní látka s minimální kalorickou hodnotou). Kromě jiného má inulin pozitivní vliv na imunitní systém a také na trávicí procesy a hladinu cholesterolu v krvi. Laboratorní pokusy na zvířatech prokázaly nejvyšší účinnost agávového inulinu proti obezitě. Inulinem se již obohacují některé dietetické mléčné výrobky, např. jogurty nebo jogurtové nápoje. Nyní je předmětem dalšího výzkumu testování, jak velké množství agávového inulinu je nutné zkonzumovat, aby bylo dosaženo požadovaného účinku.  

Alimenta, 2006, č. 1, s. 6


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.