Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Databáze
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Olivový olej, mléko a med nejvíce ohroženy falšováním
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 118989 ; Vydáno : 18.4. 2012 ; Autor : Ing. Irena Suková
Z databáze falšovaných potravin vytvořené U.S. Pharmacopeial Convention vyplývá, že nejčastěji se falšují: livový olej, mléko a med, a dále šafrán pomerančový a jablečný džus a káva.

(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Podle článku zveřejněného v časopisu Journal of Food Science  vydávaného Institutem potravinářských technologů jsou olivový olej, mléko a med, a dále šafrán, pomerančový a jablečný džus a káva potravinami, které jsou nejčastější obětí falšování z ekonomických důvodů. Autoři z U.S. Pharmacopeial Convention (USP) a z Michigan State University založili své závěry na nové databázi falšovaných potravin Food Fraud Database  vytvořené USP. Využitím databáze by zřejmě bylo bývalo možné předpovědět smrtící incident s melaminem v Číně v letech 2007 a 2008.
USP (Rockville, Maryland) je nezisková vědecká organizace, která úzce spolupracuje s americkým úřadem FDA, vyvíjí standardy zaměřené na zjištění identity, kvality a čistoty složek potravin, doplňků stravy a farmaceutických produktů. USP-standardy potravinářských složek jsou publikovány v Food Chemicals Codex (FCC) compendium  vydávaném od r. 1966.

Aktualizované osmé vydání (2012) zahrnuje celkem 1305 záznamů z 660 zpráv publikovaných školami (1 054 záznamů) a různými médii (251 záznamů).

EU Food Law, 2012, č. 527, s. 30-31

PRweb: New Research Reveals Food Ingredients Most Prone to Fraudulent Economically Motivated Adulteration


Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative  Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz
.


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Pozvánka Prim Chomutice
Pozvánka s programem na Regionální dialog – Spolupráce a inovace pro udržitelné zemědělství
EFSA posiluje mezinárodní vědecké aktivity
Zájem o značku Regionální potravina roste.
Nový vzhled internetových stránek EFSA
Program Vím, co jím a piju
Národní program konzervace a využívání genetických zdrojů mikroorganismů a drobných živočichů hospodářského významu
Časopis Výživa a potraviny - 4/2014
Kurzy pro pracovníky ve školním stravování 2014
Zvýhodnění účasti českých firem na veletrhu Saudi Agro Food 2014

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 8 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Fakulta potravinářské  a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Fakulta potravinářské a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.