Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Databáze
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:



Olivový olej, mléko a med nejvíce ohroženy falšováním
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 118989 ; Vydáno : 18.4. 2012 ; Autor : Ing. Irena Suková
Z databáze falšovaných potravin vytvořené U.S. Pharmacopeial Convention vyplývá, že nejčastěji se falšují: livový olej, mléko a med, a dále šafrán pomerančový a jablečný džus a káva.

(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Podle článku zveřejněného v časopisu Journal of Food Science  vydávaného Institutem potravinářských technologů jsou olivový olej, mléko a med, a dále šafrán, pomerančový a jablečný džus a káva potravinami, které jsou nejčastější obětí falšování z ekonomických důvodů. Autoři z U.S. Pharmacopeial Convention (USP) a z Michigan State University založili své závěry na nové databázi falšovaných potravin Food Fraud Database  vytvořené USP. Využitím databáze by zřejmě bylo bývalo možné předpovědět smrtící incident s melaminem v Číně v letech 2007 a 2008.
USP (Rockville, Maryland) je nezisková vědecká organizace, která úzce spolupracuje s americkým úřadem FDA, vyvíjí standardy zaměřené na zjištění identity, kvality a čistoty složek potravin, doplňků stravy a farmaceutických produktů. USP-standardy potravinářských složek jsou publikovány v Food Chemicals Codex (FCC) compendium  vydávaném od r. 1966.

Aktualizované osmé vydání (2012) zahrnuje celkem 1305 záznamů z 660 zpráv publikovaných školami (1 054 záznamů) a různými médii (251 záznamů).

EU Food Law, 2012, č. 527, s. 30-31

PRweb: New Research Reveals Food Ingredients Most Prone to Fraudulent Economically Motivated Adulteration


Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative  Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz
.


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

EFSA posiluje mezinárodní vědecké aktivity
Zájem o značku Regionální potravina roste.
Nový vzhled internetových stránek EFSA
Program Vím, co jím a piju
Národní program konzervace a využívání genetických zdrojů mikroorganismů a drobných živočichů hospodářského významu
Časopis Výživa a potraviny - 4/2014
Kurzy pro pracovníky ve školním stravování 2014
Zvýhodnění účasti českých firem na veletrhu Saudi Agro Food 2014
Zvýhodnění účasti českých firem na veletrhu Fine Food Australia 2014
Farmářské slavnosti 12. 7. 2014 na statku Appaloosa Ranč - Lažínky

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 8 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Fakulta potravinářské  a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Fakulta potravinářské a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.