Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Informační přehledové studie ÚZEI–ZPK
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Olivový olej, mléko a med nejvíce ohroženy falšováním
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 118989 ; Vydáno : 18.4. 2012 ; Autor : Ing. Irena Suková
Z databáze falšovaných potravin vytvořené U.S. Pharmacopeial Convention vyplývá, že nejčastěji se falšují: livový olej, mléko a med, a dále šafrán pomerančový a jablečný džus a káva.

(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Podle článku zveřejněného v časopisu Journal of Food Science  vydávaného Institutem potravinářských technologů jsou olivový olej, mléko a med, a dále šafrán, pomerančový a jablečný džus a káva potravinami, které jsou nejčastější obětí falšování z ekonomických důvodů. Autoři z U.S. Pharmacopeial Convention (USP) a z Michigan State University založili své závěry na nové databázi falšovaných potravin Food Fraud Database  vytvořené USP. Využitím databáze by zřejmě bylo bývalo možné předpovědět smrtící incident s melaminem v Číně v letech 2007 a 2008.
USP (Rockville, Maryland) je nezisková vědecká organizace, která úzce spolupracuje s americkým úřadem FDA, vyvíjí standardy zaměřené na zjištění identity, kvality a čistoty složek potravin, doplňků stravy a farmaceutických produktů. USP-standardy potravinářských složek jsou publikovány v Food Chemicals Codex (FCC) compendium  vydávaném od r. 1966.

Aktualizované osmé vydání (2012) zahrnuje celkem 1305 záznamů z 660 zpráv publikovaných školami (1 054 záznamů) a různými médii (251 záznamů).

EU Food Law, 2012, č. 527, s. 30-31

PRweb: New Research Reveals Food Ingredients Most Prone to Fraudulent Economically Motivated Adulteration


Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative  Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz
.


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

KALENDÁŘ AKCÍ
Předchozí měsíc březen 2015 Přístí měsíc
Po Út St Čt So Ne
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Vernisáž výstavy JARO amatérského výtvarného sdružení Bez rámu
Publikace Zdravá školní svačina
Soutěž o "Zlaté nůžky" BAHCO
37th Mycotoxin Workshop
Přednáška - Posuzování životního cyklu a produkce potravin
Jubilejní X. Symposium Společnosti pro probiotika a prebiotika,
Vědecké sympozium "Endokrinné disruptory"
Čeští biovýrobci se ode dneška představují na mezinárodním veletrhu BioFach 2015
Nové potravinářské předpisy EU – leden 2015
Počet případů kampylobakterióz je stabilní, počet listerióz stále roste, říkají EFSA a ECDC

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.