Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Informační přehledy – zemědělství
Studie zemědělství států světa
Potravinářství
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Nebezpečí salmonelózy
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 119289 ; Vydáno : 30.4. 2012 ; Autor : Ing. Dana Nehasilová
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 27. dubna 2012.
Grilování….
Velké problémy může způsobit salmonelóza, popřípadě kampylobakteriová infekce.
Salmonelou se člověk nejčastěji nakazí přímým kontaktem s nemocným zvířetem, nebo slinami nebo jeho močí a trusem, anebo, v případě úpravy dobrot na ohni, nedostatečně tepelně opracovanými potravinami živočišného původu. Nejvnímavější a nejohroženější jsou děti, starší lidé či lidé oslabení nebo těhotné ženy. Salmonelóza se projevuje úpornými průjmy, zvracením, nechutenstvím a následnou dehydratací. Může vést i ke smrti. První pomoc je dostatek pití a návštěva lékaře.
 
Ovšem pozor, již při přípravě a přepravě surovin, různých klobásek, tj. uzenin, i naloženého masa „za tepla“ může dojít k pomnožení všech možných nebezpečných mikroorganismů. A také problémy mohou nastat při dojídání už grilovaného druhý den! Pozor na teplotu při přepravě i při skladování. A dobře propéci.
Dobrou chuť!
 
Josef Duben, tisk. mluvčí SVS
Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS: www.svscr.cz.
 

APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Zvýhodnění účasti českých firem na veletrhu Jinju International Agriculture and Food Expo 2014 (Korejská republika)
Ministr Jurečka: Chci posílit obchodní i politické vztahy s Ukrajinou
Výběrové řízení EFSA: Systematic literature review on Parkinson’s disease and Childhood Leukaemia and mode of actions for pesticides
SZPI a Generální ředitelství cel podepsali memorandum o spolupráci
Světový den vztekliny má být připomínkou
Výnosy cukrové řepy budou podle odhadů vysoké. Vývoz nadvýroby cukru z EU je však kvůli kvótě omezený, řekl ministr zemědělství Marian Jurečka
Meziroční změny ve výměře a skladbě vinic v České republice
Nařízení ÚKZÚZ – tesařík Anoplophora chinensis
Vedlejší živočišné produkty nejsou pro nás ničím vedlejším
Po novele je Nařízení vlády č. 125/2011 o něco jednodušší

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 8 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Fakulta potravinářské  a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Fakulta potravinářské a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.