Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Informační přehledy – zemědělství
Studie zemědělství států světa
Potravinářství
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Nebezpečí salmonelózy
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 119289 ; Vydáno : 30.4. 2012 ; Autor : Ing. Dana Nehasilová
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 27. dubna 2012.
Grilování….
Velké problémy může způsobit salmonelóza, popřípadě kampylobakteriová infekce.
Salmonelou se člověk nejčastěji nakazí přímým kontaktem s nemocným zvířetem, nebo slinami nebo jeho močí a trusem, anebo, v případě úpravy dobrot na ohni, nedostatečně tepelně opracovanými potravinami živočišného původu. Nejvnímavější a nejohroženější jsou děti, starší lidé či lidé oslabení nebo těhotné ženy. Salmonelóza se projevuje úpornými průjmy, zvracením, nechutenstvím a následnou dehydratací. Může vést i ke smrti. První pomoc je dostatek pití a návštěva lékaře.
 
Ovšem pozor, již při přípravě a přepravě surovin, různých klobásek, tj. uzenin, i naloženého masa „za tepla“ může dojít k pomnožení všech možných nebezpečných mikroorganismů. A také problémy mohou nastat při dojídání už grilovaného druhý den! Pozor na teplotu při přepravě i při skladování. A dobře propéci.
Dobrou chuť!
 
Josef Duben, tisk. mluvčí SVS
Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS: www.svscr.cz.
 

APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

KALENDÁŘ AKCÍ
Předchozí měsíc listopad 2014 Přístí měsíc
Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Ptačí chřipka se stále šíří
Ministerstvo zemědělství ušetří na energiích více než 40 milionů korun
Olejniny
Ministr Jurečka v Izraeli: Měli bychom zjednodušit podmínky vzájemného obchodu
Ječmen ozimý – podzim
Ministerstvo zemědělství podpoří chovatele prasat a drůbeže 300 miliony korun. Do Programu rozvoje venkova dá dalších 60 milionů
Ptáky na obloze neuhlídáte, drůbež ano!
Pozvánka na seminář v Seči
Pozvánka na tradiční seminář Svazu čestra 3.12.2014
Školení - Portál Farmáře

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 8 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Fakulta potravinářské  a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Fakulta potravinářské a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.