Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Informační přehledy – zemědělství
Studie zemědělství států světa
Potravinářství
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Nebezpečí salmonelózy
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 119289 ; Vydáno : 30.4. 2012 ; Autor : Ing. Dana Nehasilová
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 27. dubna 2012.
Grilování….
Velké problémy může způsobit salmonelóza, popřípadě kampylobakteriová infekce.
Salmonelou se člověk nejčastěji nakazí přímým kontaktem s nemocným zvířetem, nebo slinami nebo jeho močí a trusem, anebo, v případě úpravy dobrot na ohni, nedostatečně tepelně opracovanými potravinami živočišného původu. Nejvnímavější a nejohroženější jsou děti, starší lidé či lidé oslabení nebo těhotné ženy. Salmonelóza se projevuje úpornými průjmy, zvracením, nechutenstvím a následnou dehydratací. Může vést i ke smrti. První pomoc je dostatek pití a návštěva lékaře.
 
Ovšem pozor, již při přípravě a přepravě surovin, různých klobásek, tj. uzenin, i naloženého masa „za tepla“ může dojít k pomnožení všech možných nebezpečných mikroorganismů. A také problémy mohou nastat při dojídání už grilovaného druhý den! Pozor na teplotu při přepravě i při skladování. A dobře propéci.
Dobrou chuť!
 
Josef Duben, tisk. mluvčí SVS
Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS: www.svscr.cz.
 

APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Africký mor prasat – je třeba se obávat nejhoršího?
Nebezpečná Listerie zabíjí v Dánsku
V Operačním programu Rybářství rozdělí Ministerstvo zemědělství dalších 40 milionů korun
Ministr zemědělství: Státní správa by měla dávat přednost českým potravinám
Když už hovězí kůži, tak raději z českého zvířete
Ekofarmáři, výrobci a prodejci biopotravin mají možnost propagovat své akce prostřednictvím speciálního webu
Víceletý program podpory dalšího uplatnění udržitelných biopaliv v dopravě na období 2015 – 2020
Nastavení přímých plateb od roku 2015
Vymezení jednotlivých oblastí LFA a navrhovaná diferenciace plateb uvnitř LFA od roku 2015
Plochy geneticky modifikované kukuřice MON 810 v České republice

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 8 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Fakulta potravinářské  a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Fakulta potravinářské a biochemické technologie. Výzkum: granty a projekty
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.