Tučně označené položky jsou povinné a musí mít platný e-mailový formát.
Od :
Komu :
Předmět :
Komentář :
      

Umělý chov vietnamského kranasovce štíhlého v Norsku
Článek : 113455 ; Vydáno : 1.9. 2011 ; Autor : Ing. Iva Hvízdalová
Tisknuto z : Agronavigátor - http://www.agronavigator.cz/

Obohacení nabídky rybích mas pro obyvatele Spojených států amerických a Kanady.

fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
Pobočka norské společnosti Nordic Group, založené v Bostonu v Massachusetts, uzavřela exkluzivní smlouvu s akciovou společností Marine Farms z norského Bergenu, za účelem prodeje vietnamského uměle chovaného zmrazeného kranasovce štíhlého (angl. cobia) do Spojených států amerických a Kanady.
Nordic Group bude své výrobky uvádět na výše uvedené trhy pod značkou akvacobia. Logo této značky má upozorňovat zákazníky Marine Farms na to, že se jedná o první aquakulturu kranasovce štíhlého světové třídy splňující přísné norské standardy. Předpokládá se, že konzumace této ryby se stane nastupujícím trendem a nebude chybět v nabídce předních světových restaurací.
Pro většinu šéfkuchařů i strávníků je uměle chovaný kranasovec štíhlý velkou neznámou. Lidé možná již četli o tom, že kranasovec štíhlý (Rachycentron canadum) je velká mořská ryba, která může narůst až do dvoumetrové délky a že je vysoce ceněna pro své tuhé bílé maso a výtečnou chuť. Málokdo se však může pochlubit tím, že ji ochutnal.
Proto je cílem společnosti Nordic Group nedodávat pouze jednotlivá balení rybího masa, ale realizovat celý marketingový program včetně propagace prodeje nových druhů rybích filetů z hřbetní svaloviny. Akvacobia, uměle chovaný kranasovec štíhlý, žije v hlubokých vodách oceánu a je těžen a zpracováván podle japonských vládních standardů sashimi. Tím je zajištěno, že i konečné produkty budou vhodné jak pro sushi bary, tak i pro lepší restaurační zařízení.
Obsah tuku u těchto uměle chovaných ryb je 18 % a mají více omega-3 mastných kyselin než losos. Vzhledem a chutí je syrový kranasovec podobný platýsi.
 
QUICK FROOZEN FOODS international, 2011, 53, č. 1, s. 7 ISSN-0033-6416
From Vietnam to Norway to North America: Nordic Group Promotes Farm-Raised Cobia